loopbaancoaching voor 50+ ers - hoe help ik jou?

Ben je op zoek naar een loopbaancoach? En vraag je je af hoe dat bij mij precies in z'n werk gaat? Die informatie vind je op deze pagina. Bel of mail me gerust met je vragen. Een kennismakingsgesprek kost je alleen wat tijd. En kan ook per Skype of telefoon.

Loopbaancoaching; hoe doen wij dat?

Loopbaancoaching vinden wij belangrijk. We gunnen het elk mens om te kunnen groeien en bloeien. Om tot aan de laatste werkdag interessant werk in een leuke werkomgeving te hebben. Het benutten van talenten, ambities en ervaring geven vleugels aan die loopbaan.

We hebben veel ervaring in het coachen en trainen van professionals. We voelen ons thuis bij de overheid, in de techniek, in de maakindustrie en bij ingenieursbureaus. Loopbaanvragen komen dan ook meestal uit een van die sectoren.


Loopbaancoaching voor professionals

Als professional ben je met hart en ziel verbonden met je vak, je vaak veeleisende opdrachten en klanten. Daar gaat alle tijd en energie in zitten. Dan kan er een moment komen waarop je, opkijkend van je werk, je realiseert dat er wat is veranderd: ‘vind ik dit werk eigenlijk nog wel zo leuk?’; ‘de markt verandert, willen ze nog wel wat ik kan?’; ‘de organisatie verandert, pas ik daar nog wel’?

Ik merk in onze trainingen en coaching voor professionals dat ze vaak bescheiden zijn. Het is vanzelfsprekend dat je goed ben in je werk. Maar die bescheidenheid maakt het je ook lastig bij het maken van loopbaankeuzes en het jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Terwijl profileren en presenteren, in het kader van ‘duurzaam inzetbaar zijn’ EN ‘zelf plezier houden in je werk’, belangrijke aandachtspunten zijn.

Met behulp van onze loopbaanbegeleiding krijg je niet alleen antwoorden op je loopbaanvragen, je gaat er ook mee aan de slag zodat de opgedane ideeën werkelijkheid kunnen worden.


Onze werkwijze

stap 1 het klikgesprek
Ja, je bent op zoek naar een coach. Een coach die je helpt bij je loopbaanvragen of een coach die je helpt om je werk met meer plezier en meer resultaat te doen. Maar ja. Past die coach ook bij jou? Daar is het gratis en vrijblijvende klikgesprek voor bedoelt. In het gesprek staan jouw vragen, jouw doelen, jouw verwachtingen centraal. Door mijn antwoorden en vragen krijg je een beeld van mij, mijn werkwijze en mijn ervaring. Je wordt er enthousiast van en ervaart een klik. Of niet. Als die klik er is maken we een afspraak voor de volgende stap.

Stap 2. Uitgebreidere kennismaking & een globaal plan van aanpak
Eerste gesprek met jou en eventueel ook je leidinggevende en/of HR waarin afspraken gemaakt worden over de doelen, verwachtingen, jouw inbreng, mijn rol en de rol van de leidinggevende. Vast voor de helderheid: ik geef als coach geen informatie over het coachtraject. Als gecoachte deel je over je coaching wat jij wilt delen met de mensen uit je omgeving.

Stap 3. Onderzoek- & bezinningsfase
Deze fase bestaat uit 3 tot 5 gesprekken waarin het onderzoeken van jezelf en de omgeving waarin je werkt en leeft centraal staan. De conclusies van het onderzoek nemen we mee naar de volgende fase. Centraal staan de vragen: wie ben ik, waar liggen mijn talenten, wat drijft mij, hoe zien anderen mijn talenten, welke mogelijkheden zijn er in mijn bedrijf/organisatie en op de arbeidsmarkt? Wat wil ik de komende jaren?

Ik maak gebruik in deze stap gebruik van allerlei oefeningen, opdrachten en van testen. Bijvoorbeeld van de drijfverentest van RealDrives en ook van persoonlijkheidstesten, loopbaantesten, beroepskeuzetesten, waardentesten van testlokaal.

Stap 4. Visie, keuzen en planvorming
In deze fase (meestal in 2 gesprekken) staan je doelen en het maken van een concreet plan van aanpak om die te realiseren centraal. We zetten de doelen om in een concrete stappen: wat, wanneer, wie zijn er bij betrokken, hoe ga je dat precies doen, wat kan je er in belemmeren en hoe voorkomen we dat?...

Stap 5. Actie
Het lijkt voor zich te spreken. Toch blijkt de actiefase vaak vol hobbels te zitten. Eigen gewoonten en overtuigingen kunnen je flink in de weg zitten. Begeleiding van deze fase (3 tot 5 gesprekken met concrete handvatten en oefeningen), is in mijn ogen dan ook onontbeerlijk.


Mijn loopbaancoaching:

  • is praktisch en concreet, sluit aan bij jouw denk- en doenwereld.

  • stimuleert je om ook eens om het hoekje te kijken (waar de nieuwe kansen en mogelijkheden liggen).

  • daagt je uit om ook daadwerkelijk die stappen te zetten. En support je daarbij.

  • verbindt jouw wensen, kennis & kunde met organisatieontwikkelingen, vakmatige ontwikkelingen en marktontwikkelingen.


Wil je meer weten?

Je kunt ons mailen of bellen om in een oriënterend gesprek te onderzoeken hoe onze energieke, actieve en inspirerende aanpak bijdraagt aan je verdere loopbaan. Als je denkt dat onze aanpak past bij een vriend of bekende, stuur deze pagina dan door.


Waar jouw waarden & talenten,
en de behoeften van de wereld elkaar raken,
daar ligt jouw roeping.

Aristoteles