Heb je een cv dat aantrekkelijk genoeg is om uitgenodigd te worden voor een gesprek? Een cv dat laat zien waar je kracht en je talenten liggen? Een cv dat laat zien waar je hart ligt en tot welke mooie resultaten dat leidt? Ik help je om dat cv te maken.

Loopbaancoaching en sollicatiecoaching voor 50-plusssers


Werk zoeken & werk houden: hoe presenteer je jezelf in

  • Je cv en je portfolio

  • Je LinkedIn profiel

  • Je persoonlijke presentatie

  • Je gespreksvoering

Over elk van deze onderwerpen schrijf ik blogs waarin ik je tips en handvatten geef. En coach ik je om die tips en handvatten optimaal te benutten in jouw situatie. Een van die manieren is het cv APK.

Loopbaancoaching: Het cv APK

Hallo werkzoeker en banenwisselaar,

natuurlijk heb je al een cv. Mijn vraag aan jou is of je jezelf met dat cv ook echt in de schijnwerpers plaatst. Of jouw talenten, persoonlijke kwaliteiten, opgedane ervaringen en vooral je prestaties en behaalde resultaten voldoende in de spotlights staan. Zodat recruiters en werkgevers in de ongeveer vijf tot tien seconden die ze aan een cv besteden kunnen zien dat jij een uitstekende kandidaat voor hun vacature bent.

Twijfel je daarover? Laat dan anderen eens naar je cv kijken.

Vraag het aan een goede maar wel kritische vriend(in). Of vraag het aan een recruiter of HR adviseur uit je netwerk.

Wil je een professionele blik op je cv?

Ik wil graag samen met jou je cv onder het vergrootglas leggen.

Hoe gaan we met jouw cv aan de slag?

Dat doen we in drie rondes.

Ronde 1 en 2 zijn gesprekken van ongeveer 1,5 uur. Vanwege alle maatregelen doe ik die gesprekken nu digitaal.

Ronde 3 doen we per mail.

In ronde 1 zoomen we in op jou als persoon en als werkende.

Je krijgt een voorbereidende opdracht en samen leggen we jou en dus jouw talenten, persoonlijke kwaliteiten, opgedane ervaring, prestaties en resultaten bloot. Mijn taak is om jou te bevragen, de jouwe om te vertellen. Al pratende wordt hoorbaar en zichtbaar wat je allemaal kunt, graag doet en bereikt hebt.

In ronde 2 gaan we aan de slag met je cv.

Dan ligt de nadruk op hoe je jouw kracht en jouw prestaties goed over het voetlicht brengt. Daarvoor gebruiken we de input van ronde 1 en een drietal vacatures waarop je wilt solliciteren. Je herschrijft samen met mij, je cv. Zodat in 1 oogopslag die informatie zichtbaar wordt, die een werkgever over de drempel haalt om jou uit te nodigen voor een gesprek.

In ronde 3 zetten we de punten op i van het schrijfwerk.

Dit doen we per mail. En net zolang totdat we beiden tevreden zijn over jouw cv.

Nieuwsgierig geworden?

Mail me om een Teams of Skype kennismakingsafspraak in te plannen.

PS Je hebt NU een interessante vacature waar je op wilt solliciteren! Doe als Maarten...

Neem Maarten. Hij had de afgelopen maanden al wat motivatiebrieven geschreven maar was nog niet uitgenodigd voor een 1e gesprek terwijl hij zeker wist dat hij aan alle belangrijke eisen voldeed. Hij wilde zijn cv, LinkedInprofiel en motivatiebrief onder het vergrootglas leggen dus de 1e afspraak was al gemaakt. En toen kwam er een hele mooie vacature voorbij waarop hij wilde solliciteren. En dat moest snel.

Gelukkig kon dat.

We hebben in een sollicatatie coachgesprek van 2,5 uur aan de hand van de vacature zijn cv, de motivatiebrief en zijn LinkedInprofiel onder het vergrootglas gelegd. En samen op de belangrijkste punten wijzigingen aangebracht.

Maarten schrijft er over: Dag Wilga, dank je. De brief en geheel vernieuwde cv gaan vandaag op de mail! Naar aanleiding van onze sessie heb ik ook mijn LinkedIn-profiel aangepakt. Het voelt voor mij als enorme stappen vooruit in heel korte tijd. Of ik een uitnodiging krijg of niet, ik weet zeker dat mijn brief en cv nu vele malen beter zijn dan mijn eerdere versies! Ik zal de factuur snel voldoen, het was iedere euro waard!

Wil jij dat ook? Mail me dan voor een kennismakingsgesprek.


Loopbaancoaching en sollicitatiecoaching voor 50-plusssers  

Twijfel je? Mail voor een gratis kennismakingsgesprek. De contactgegevens staan onder aan deze pagina.