Wat vinden coachees van onze aanpak?

Met oog voor mens en resultaat... Wat vinden coachees van onze werkwijze?

Ben ik de goede coach voor je?

1.
Het is voor jou en voor mij belangrijk om te ervaren of we een klik hebben. Een kennismakingsgesprek waarin jouw coachvraag en de achtergrond daarvan bespreken, helpt daarbij. Zo’n gesprek geeft je inzicht in mijn aanpak en in wie ik als persoon ben.

2.
Veel coachees vinden het erg fijn dat ik veel en een brede ervaring heb. En hun vraag dus snel snap.

Ik heb zo’n 25 jaar in vrijwel alle professionele vaardigheden trainingen gegeven, werk al ruim 15 jaar als loopbaancoach en coach bij persoonlijke professionele vragen.

Door mijn eigen ervaringen en mijn ervaringen als re-integratiecoach, jobcoach en coach ‘omgaan met rouw bij werkverlies’ weet ik ook hoe je om kunt gaan met lastige werk situaties. In de re-integratiecoaching van het UWV staan Persoonlijke Effectiviteit, Werknemersvaardigheden, Arbeidsmarktorientatie en solliciteren centraal.

In mijn rol als jobcoach begeleid ik mensen in hun werk. Je kunt als werknemer zelf bij het UWV om een jobcoach vragen als je het werk graag wilt blijven doen maar het niet goed genoeg gaat. Soms vloeit de jobcoaching ook voort uit de eerdere re-integratiebegeleiding. Als jobcoach, coach ik mijn coachee op alle werk en werk-prive vragen waar hij of zij in het werk tegenaan loopt: effectief & efficient werken, balans werk-prive, samenwerken, gesprekken voeren enzovoorts.

3.
Uiteraard ben ik goed opleid (HBO begeleidingskunde in Rotterdam, sociale academie in Maastricht en vele korte coach inhoudelijke opleidingen en cursussen). Bovendien houd ik van lezen en studeren. Zo verdiep ik steeds mijn kennis en kunde. Bovendien spar ik regelmatig met collega’s. Zo houden we elkaar scherp.

4.
Ik wil graag dat jij vooruitgang boekt. En kijk daarbij wat jij daarvoor nodig hebt: praktische handvatten, verdiepend inzicht, een luisterend oor, een handig stappenplan, steun in de rug of een combinatie van dit alles. En jij bepaalt wanneer je klaar bent!  

5.
Hieronder staat hoe sommige van mijn coachees, de coaching ervaren hebben. Wil je meer weten? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Dan merk je vanzelf wel of ik voor jou en jouw vraag, de goede coach ben. Je kunt me bereiken op 06-55797832 of op w.janssen@dekunstvananders.nl.

Ervaringen van coachees

1. re-integratie coaching - jobcoaching

re-integratie coaching en begeleiding 'rouw bij werkverlies' week 29 2022

Zonder deze begeleiding was ik niet in staat geweest om te gaan werken. De begeleiding was op maat, persoonlijk op mij afgestemd en dat vond ik erg fijn. Ik ben erg blij dat ik de ruimte en de tijd heb gekregen om dit traject op mijn tempo en mijn manier te doen. Ik ben ondertussen vol vertrouwen aan het werk en erg blij met het vaste contract dat ik op 1 september krijg.

Jobcoaching            Week 25 2022

Cijfer 9 (alleen bij jobcoaching wordt een cijfer gegeven)

Toelichting Wilga kan erg goed naar mij luisteren en zij geeft mij het gevoel dat ik bij haar veilig ben om de problemen waar ik in het werk tegen aanloop met haar te bespreken. Wilga stelt mij vaak gerust en geeft ook aan dat ik nu eenmaal ben wie ik ben.

Wilga snapt hoe ik denk en hierdoor komt zij voor mij met passende oplossingen welke ik in de werksituatie kan toepassen. Wilga voelt mij goed aan en ziet ook aan mij, als ze bij mij is, hoe het met mij gaat. Wilga komt met voor mij praktische handvatten en voorbeelden welke ik in de werksituatie kan toepassen.

Re-integratie coaching ‘werk-fit traject’ UWV            Week 25 2022

In dit coachingstraject heb ik de begeleiding gekregen waardoor ik milder met mezelf, mijn ziekte en mijn behoefte om te presteren om kan gaan. Fasesgewijs heb ik de branche gevonden waarin ik nu werk. Waarbinnen ik mijn werkritme kan vinden en vanuit deze situatie kan ik weer verder groeien en zoeken naar een volgende werkstap. Ik voelde me door Wilga geruggesteund in mindere momenten, bij ziekte en bij uitdagingen.

Re-integratie coaching ‘werk-fit traject’ UWV        Week 25 2022

Ik ben erg blij met de hulp die ik mocht ontvangen van Wilga. Altijd een luisterend oor, een schouder wanneer nodig, veel geduld en hulp bij mijn vallen en weer opstaan en verdergaan, meedenkend aan en aandragen van mogelijkheden en aanpassingen zowel in gewoontes als fysiek.

Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik heb met de hulp van Wilga inmiddels een goede basis ontwikkeld van waaruit ik verder kan groeien. Ondanks dat de toekomst met betrekking tot mijn gezondheid er onzeker uitziet, heb ik nu psychisch een veel gezonder bewustzijn over balans tussen werk en lichamelijke conditie.

2. NL leert door. Hoe hebben deelnemers de loopbaancoaching ervaren?

Hoe Albert terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door je opgeleverd?: Dit traject heeft me handen en voeten gegeven en mij antwoorden gegeven die me doelgericht naar toe leidt. Er bestaat geen perfecte antwoord afgestemd aan je persoonlijke situatie, maar het loopbaantra-ject geeft een stuurrichting. Wilga heeft me heel veel geleerd, op andere manieren te denken en te re-flecteren, ondanks dat het leven anders eruit zie dan dat je zelf wilt. De adviezen van Wilga geeft me een kans terug te keren met hoop en zelfredzaamheid. Hoe ik ben en wat ik kan zal altijd blijven. Wilga heeft me veel antwoorden gegeven en die kan ik zowel gebruiken in prive sfeer als werk.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren? Wilga is een top professional. Ik heb goed advies van haar gekregen, waardoor ik bepaalde zaken anders bekijk. Het leven is meer dan alleen werken, maar het werken en leven zijn twee verschillende zaken die zijdelings met elkaar te maken hebben. Een goed balans zorgt voor meer werk performance. Haar begeleiding geef ik een 9/10. Ze heeft een grote inbeeldingsvermogen en heeft me goed begeleid hoe ik in de rol van project manager zal moeten vervullen.

Hoe Marcel terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd?: Het traject was zeer nuttig voor me en ook prettig. Ik zat voor de situatie, waarbij ik niet goed wist wat ik wilde. Door middel van de oefeningen en gesprekken heb ik daar weer een duidelijk beeld van gekregen. Met name de oefeningen om mensen uit mijn omgeving een beeld van mij te laten schetsen was zeer leerzaam. Mede door dit traject heb ik weer een goede richting aan het vervolg van mijn loopbaan kunnen vinden.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: De gesprekken met Wilga waren prettig. Ik kon gemakkelijk zeer open tegen haar zijn, waarbij zij mij toch regelmatig prikkelde met lastige vragen.

Hoe Mieke terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van Nl leert door, jou opgeleverd?: Door het volgen van dit loopbaantraject word je gedwongen heel goed na te denken wat je nu eigenlijk zelf wilt richting een nieuwe baan op de arbeidsmarkt. Dat je daarbij ondersteuning krijgt van een loopbaancoach met veel ervaring zoals Wilga, voelt als heel prettig en geeft je ook het gevoel dat je goed ondersteund wordt in deze zoektocht naar een nieuwe passende baan. Door de uitkomst van de interesse & competentie testen heb ik nog meer inzicht gekregen wat ik met mijn interesses en competenties kan betekenen binnen de huidige arbeidsmarkt. Nog los gezien van mijn leeftijd. Door de 360 graden feedback die ik in opdracht van Wilga heb uitgevoerd heb ik ook een helder beeld gekregen hoe anderen tegen mij aankijken, hetgeen ik als erg waardevol beschouw. Door de arbeidsmarktscan kreeg ik een heel goed beeld welke beroepen goed zouden aansluiten bij mijn interesses, competenties & vaardigheden. Ik gun iedereen die zich niet meer prettig voelt in zijn/haar huidige job of die weer een betaalde baan zoekt, een dergelijk loopbaantraject.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Wilga is een prettige persoonlijkheid, helder en duidelijk in haar communicatie en een zeer ervaren loopbaancoach. Ze houdt je ook goed een spiegel voor. Ze dacht erg mee in mogelijkheden richting een mogelijke andere baan vanuit mijn interesses, competenties en vaardigheden (bijv. uitvaartbranche, notariaat, schuldhulpverlening etc.). Ze gaf ook goede tips hoe je LindedIn profiel verder te professionaliseren. Ze gaf ook meerdere mogelijkheden aan richting het volgen van mogelijk aanvullende studies, met name nu ik gestart ben in een nieuwe baan. al met al heb ik het contact met Wilga Janssen als zeer prettig ervaren en zou ik haar ook zeker aanbevelen.

Hoe Irene terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd?: Veel meer dan ik had verwacht heeft dit traject me geholpen richting te geven aan wat ik wil in de nabije toekomst m.b.t. werk/leven. Ik heb een helder plan voor ogen, waarmee ik vooruit kan. Zelfs als het voorkeursplan niet lukt, liggen er lijntjes richting plan B. Heel prettig.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren? Wilga heeft me heel prettig begeleid. Ze pikt snel op waar de pijnpunten zitten en komt met verrassende vragen om deze op te lossen. Ze neemt de tijd voor je. Maakt heel snel en accuraat haar gespreksverslagen.

Hoe Bert terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd?: Ik heb met dit traject helder voor ogen gekregen waar mijn kracht, kwaliteiten en wensen liggen. Kortom, waar ik gelukkig van word.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Prettig en laagdrempelig. Ze heeft me bewust gemaakt van mijn ideeën, kwaliteiten, gedachten die in mijn onderbewustzijn spelen. Duidelijkheid gegeven aan mijn gedachten zodat ik ze kon ordenen.

Hoe Mark terugkijkt op dit loopbaantraject

Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, je opgeleverd?: Veel duidelijkheid en structuur en inzichten in mijn kwaliteiten en hoe je die vervolgens gaat inzetten.

Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Ik heb de begeleiding als bijzonder prettig ervaren. Wilga heeft zich niet laten meeslepen door de chaos in mijn hoofd, ze heeft er de ‘angel’ eruit gehaald en mij met veel rust, kennis en overzicht naar de juiste paden gewezen.

Hoe Yanice terugkijkt op dit loopbaantraject

Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd?: Meer helderheid en bewustwording mbt mijn keuze voor de gemeente. Tevens ben ik iets bewuster van mijn krachten en wat ik nu graag wil(ontwikkeling). Ik zie mijn pluspunten niet meer als vanzelfsprekend.

Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Jouw begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Ook al had ik mijn keuze al gemaakt. Je liet het er niet bij zitten. Daardoor had deze coaching meer diepgang en heeft het me ook iets opgeleverd. De opdrachten (excell bestand) waren veel maar hierdoor kreeg ik wel een overzicht in mijn carrière en levensloop.

Hoe Barend terugkijkt op dit loopbaantraject

Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, je opgeleverd?: Het heeft ervoor gezorgd dat ik op de juiste manier deze periode door kom. En de juiste stappen onderneem om weer een baan te vinden.

Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren? Goed, Wilga luistert goed en heeft adviezen waar ik mee kan werken.

Hoe Rachelle terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd?: Inzicht in waar mijn interesses en mijn talenten liggen. Het heeft een richting gegeven waarin ik mezelf verder kan en wil ontwikkelen en ook de ruimte om dat te gaan doen.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Als bijzonder prettig. Hoewel ik in eerste instantie wat opzag om het allemaal via Skype en Teams te doen, waren de gesprekken toch persoonlijk en was de fysieke afstand niet merkbaar. Er was een luisterend oor en er was hulp om mijn eigen gedachten en ideeën een vorm te geven. En andere mogelijkheden te onderzoeken.

Hoe Johan terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd?: Meer inzicht in mijn eigen functioneren, vooral in relatie tot de communicatie met anderen. Dit met name met collega's die op mijn afdeling functioneren en waarvan ik de manager ben. Hoe creeer je betrokkenheid?

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Erg prettig! Wilga kan goed schakelen naar het niveau en de inhoudelijkheid van mijn functie en begrijpt goed hoe het groepsgedrag loopt en de communicatie daar omheen. Hierbij heeft ze mij duidelijke handvatten kunnen aanreiken om mijn functioneren inhoudelijk te verbeteren.

Hoe Sandra terugkijkt op dit loopbaantraject

Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd?: Dat ik weer actief bezig ben met het wederopbouwen van mijn bedrijf. Waar ik vooraf heel erg klem zat en mezelf in de weg zat. Mede door mijn onzekerheden en gewoon na bijna een jaar niet werken niet meer in mijn eigen helikopter kon zitten.  

Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Erg fijn, ze luistert goed, oordeelt niet. Verwoord dingen positief. Ze laat je weer zien waar je kracht ligt en neemt de tijd voor je. Naast dat ze on topic meedenkt, stuurt ze ook dingen toe waarvan ze denkt dat ze je verder kunnen helpen, waarbij ze de invulling/het oppakken aan jou overlaat. Ook vond ik het prettig dat je leek te waarderen dat ik zelf ook met opdrachtvoorstellen kwam en dan bedacht jij weer aansluitende opdrachten zodat het weer een geheel werd. ik vind je een fijne, oprechte vrouw die mensen echt vanuit passie helpt. Dank voor dit traject!

Hoe Robbert terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft het loopbaantraject van NL leert door, je opgeleverd?: Het gestructureerd nadenken over mijn talenten, competenties en ervaring en dit getoetst aan hoe anderen dat zien. Stof tot nadenken wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Wilga heeft duidelijk veel (levens)ervaring en kan zich goed in de klant verplaatsen. Professioneel maar toch empatisch en goed benaderbaar. Concreet en praktisch in de opdrachten en de feedback.

Hoe Henk terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, je opgeleverd?: Dit traject heeft mij 2 dingen opgeleverd (en/of geleerd): Ik heb in ieder geval weer een baan gevonden. Of dit een direct gevolg is van het traject weet ik niet. In ieder geval stimuleert Wilga mij om me wat opener op te stellen richting die baan. Het toch wat meer een kans te geven. Want op mijn leeftijd en vooral door negatieve ervaringen heb ik mijn mening snel klaar en gevormd. In ieder geval benadrukt Wilga dat het in ieder geval goed is om weer “mijn eigen centjes” te verdienen en 2. Ik heb eigenlijk iemand nodig die me bijna letterlijk een schop onder mijn gat geeft om weer in actie te komen. Het kost mij (erg) veel moeite om iets te gaan doen zoals bv verbouwen, een eind te gaan lopen of fietsen. Corana maakt het er zeker moeilijker op al wil ik dat niet direct de hele schuld geven.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: Wilga is een doortastend coach. Ze heeft snel in de gaten waar de “schoen wringt”. Vanuit dat standpunt probeerde ze mij in beweging te krijgen. Waarbij zij er zich van bewust is dat het “afstand gebeuren” een beperkende rol speelde. Al weet ik niet of ze mij in levende lijve echt “die schop onder mijn gat” had gegeven. Ook al weet ik niet perse direct het gevolg van haar inzet: ze was een prettige “gevechts-partner” die weet wat in de wereld speelt en daarover wil en kan praten. Ikzelf heb meestal pas echt een klik met iemand als die ook wat van zichzelf wil prijsgeven en het geen éénrichting verkeer wordt blijft. Wilga is daar wat voorzichtig in naar mijn gevoel. Opmerkelijk maar ook prettig genoeg kwam ze in het laatste gesprek wat meer los. Wilga bedankt en het ga je goed! Henk.

Hoe Sander terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, je opgeleverd?: Het loopbaantraject heeft mij allereerst enorm geholpen met een beter beeld krijgen van wie ik ben, wat ik kan, en waar ik sta in de arbeidsmarkt. Met de hulp van Wilga en aan de hand van verscheidene tests en oefeningen ben ik erachter gekomen wat voor soort arbeidsfuncties het beste bij mij als persoon passen. Verder heb ik door het traject en dankzij Wilga een beter beeld gekregen van de arbeidsmarkt en heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen wat betreft solliciteren, contacten leggen en mijzelf goed presenteren. Het loopbaantraject heeft uiteraard ook een grote bijdrage geleverd aan het vinden van de functie waar ik vanaf 01-06-2021 ga starten als Junior Functioneel Beheerder.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren?: De begeleiding van Wilga heb ik als professioneel, prettig, leuk en goed ervaren. De coaching die ik heb gehad van Wilga heeft onwijs veel positieve impact op mij gehad. Dankzij Wilga heb ik een beter beeld van mijzelf gekregen, van welke functies mij de meeste energie zouden gaan kosten maar ook van welke functies mij het beste zouden liggen. De begeleiding was voor mij enorm waardevol en het heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan het feit dat ik recentelijk ergens ben aangenomen. Wilga is professioneel, empathisch en een echte expert als loopbaancoach. Ik ben heel tevreden over de begeleiding van Wilga en ik ben blij dat ik haar als begeleider gekozen heb voor dit loopbaantraject.

Hoe Esther terugkijkt op dit loopbaantraject

 1. Wat heeft dit loopbaantraject van NL leert door, jou opgeleverd? Het traject heeft mij precies opgeleverd waar ik naar op zoek was. Zingeving en focus, er is een heel duidelijk beeld ontstaan van wat voor mij belangrijk is in mijn werk en prive. Mijn enthousiasme om ergens aan te beginnen is er nog steeds, de focus is echter veel scherper geworden waardoor ik veel beter de juiste keuzes kan maken. Erg waardevol.

 2. Hoe heb je de begeleiding van Wilga ervaren? De begeleiding van Wilga heb ik als waardevol, scherp, kritisch en respectvol ervaren. In de opbouw van de gesprekken (zowel per gesprek als tussen de verschillende gesprekken) zat een duidelijke lijn die focus heeft aangebracht in mijn eigen denken. Heel prettig vond ik de goede balans tussen de inzet van methodieken en de meer vrije spar gesprekken. Dat gaf mij een gevoel van ruimte en ook uniciteit.

3. Coaching bij werkgerichte vragen - ondernemers vragen - loopbaan vragen

Heleen de Man, adviseur en ondernemer

Wilga, dank je wel voor al jouw advies tot nu toe! Mede dankzij het sparren met jou heeft mijn bedrijf een geweldige start gemaakt. Graag blijf ik gebruik maken van jouw advies om "mijn focus" vast te houden. Nu doen we dat "On Demand", wanneer het nodig is. Via de vele digitale mogelijkheden blijf ik graag contact met je houden om van jouw frisse blik op " het adviserende vak" leren.

Coachee en zijn leidinggevende; het onderwerp van de coaching was omgaan met emotionele klanten in een zorgcentrum

Coachee: “Wilga zet je aan het denken, waardoor je jezelf de denkbeeldige spiegel gaat voorhouden. Ze geeft je de kans om jezelf ‘bij te sturen’. Leidinggevende: Je hebt een persoonlijke, integere aanpak waarbij je iedereen in z’n waarde laat, je oordeelt niet. Tegelijkertijd begrijp je goed wat er nodig is en ben je to the point en resultaatgericht.

Ir. Paul de Jong, adviesgroephoofd RHDHV

Ik had al veel zaken in mijn hoofd van hoe ik met de groep waar naar toe wilde. Wilga, jij hebt er voor gezorgd dat daar de juiste ordening in kwam en je hebt er een goede verdiepingsslag aan gegeven. Deze bijdrage heeft er mede voor gezorgd dat we de senioren en de rest van de groep de weg hebben gewezen voor het integrale denken en wat belangrijk is irt tot onze klanten. Vooral de afsluitende sessie afgelopen dinsdag gaf mij het gevoel dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Voor mij is het zeer leerzaam geweest, b.v. hoe je ook anders tegen zaken aan kan kijken.
Ik heb je begeleiding als zeer prettig ervaren. Je bent een rustig persoon die goed kan luisteren en meestal subtiel stuurt. Je hebt in de verschillende gesprekken bij mij in ieder geval mijn ademhaling naar een goed niveau gekregen. Je hebt je zaakjes goed voor elkaar en zit sterk aan tafel. In ieder geval van mijn kant veel dank voor de wijze waarop je mij hebt meegenomen in mij eerste strategie-trekkersrol.

HV projectleider en adviseur, ingenieursbureau

Wilga, de coaching heeft mij inzicht gegeven in mijn drijfveren en de drijfveren van anderen en hoe je hiervan gebruik kunt maken in je dagelijks werk en omgang met anderen. Daarnaast heeft het me geholpen om situaties beter te analyseren om van daaruit strategisch te handelen en meer invloed uit te kunnen uitoefenen. Door de coaching heb ik meer inzicht gekregen in mijn valkuilen, en de mogelijkheden om dit om te buigen naar effectief gedrag. De begeleiding vond ik erg prettig. Hoewel intensief, zorg je voor een ontspannen, open sfeer. Het verbaasde me hoe snel je vaak tot de kern wist door te dringen.

M.S, ingenieur

Wilga, je loopbaancoaching heeft mij veel opgeleverd. Meer plezier in het werk. In de basis meer vertrouwen in mijn capaciteiten, inzicht in mijn meerwaarde en kracht en daardoor een meer ontspannen werkbeleving. Ik vond je begeleiding prettig. Voor mij was het een goede mix tussen ‘streng’/ aangeven waar het op staat en ondersteunend. Je was altijd proactief en vasthoudend. Grote theoretische kennis, op de hoogte van ontwikkelingen in je vak. En kan dit ook goed toepassen op de mensen die je coacht. De start van mijn traject was misschien wat ‘anders dan anders’ en daar heb je ook goed op ingespeeld. Ik had vanaf het begin veel vertrouwen in je.

Fieke van der Leest, programmamanager bij Sweco

Ik ben 1,5 jaar geleden gevraagd om het programmamanagement over te nemen van een nationaal programma wat een regionale uitvoering kent. Mijn opdrachtgever is een samenwerkingsverband van 9 bestuurders van overheden met daarom heen een schil van vrijwilligers, ondernemers, belanghebbenden. Een prachtige, complexe en unieke opgave. Met een uitvoeringsbudget van 27 miljoen. Een team aansturen, lobbyen voor het programma en het programmanmanagement was voor mij een nieuwe stap. Coaching in strategisch denken en tactisch doen, heeft mij het volgende opgeleverd: Je zelf nog beter leren kennen: waar ben je goed en wat kan altijd beter; theorieën: netwerk denken, teambuilding, speelvelden overzien, analyseren van gedrag;door middel van Helikoterview: analyseren van diverse vraagstukken en bijhorend netwerk.
Ik heb de coaching ervaren als: zeer professioneel, persoonlijk, doelgericht. In persoonlijke gesprekken, per mail of via skype kon diverse vraagstukken (van theorie, praktijk of persoonlijke vragen) worden voorgelegd. Via scherpe vragen wist Wilga zowel je inhoudelijk als procesmatige verder te brengen. Ik waardeer zeer de openheid, haar inhoudelijk expertise op vlak van menselijk gedrag, coaching/persoonlijke ontwikkeling.

Mike van der Linden, adviseur bij RPS

Na jaren van niet onverdienstelijk maar ook niet volledig bevredigend adviseurschap in mijn vakgebied, werd het tijd om de steeds terugkerende valkuilen en remmende factoren eens aan te pakken. Om uiteindelijk in spannende en uitdagende, maar ook in taaie en zware omstandigheden beter uit de verf te komen, en dus om zo mijn werk efficiënter te maken en er meer plezier en energie uit te halen (of eigenlijk andersom). Bij Wilga is me dat voor een goed deel gelukt. Niet helemaal, maar daar ligt eigenlijk haar grootste verdienste: ze heeft me een flink eind op weg geholpen om mezelf te verzoenen met wie ik ben en hoe ik werk, met mijn eigen-aardigheden en eigen werkwijze. En ze heeft me de handgrepen gegeven om hiermee verder te gaan. Ze heeft me geleerd om scherper te zien waar, wanneer en waarom er voor mij drempels opdoemen en om die vervolgens over te gaan. Of niet, maar dan bewuster, met argumenten om weer uit te leren. Minder moeten en dichter bij mezelf, meer reflectie en rust, meer durf en kracht. En het werkt, de ene keer beter dan de andere keer, maar het werkt! Ik heb twee kanten van Wilga’s werkwijze gezien. De ene is soms knap confronterend, maar dat kan ook niet anders. Zoals bij ieder in zo’n situatie zit de oorzaak daarvan natuurlijk in mijzelf. Maar het is de manier waarop zij doorvraagt, algemener maakt, lijnen legt en handreikingen geeft, die vertrouwen en durf geeft om de confrontatie aan te gaan, en die als leermoment te gebruiken. Waarbij ze het ook niet schuwt om haar eigen wedervaren als voorbeeld te gebruiken. Daarnaast heb ik Wilga leren kennen als deskundige, meedenkende adviseur in hoe bepaalde klantbenaderingen en werkprocessen creatiever en efficiënter aan te pakken. Zij doet dat vanuit een duidelijke “beleefdheid”, kennis en inzicht, zeker ook in de commerciële aspecten van de materie. En ze heeft een heel grote gereedschapskist paraat waar ze uit kan putten en ook goed kan overdragen. Wat ik aan het coachingstraject met Wilga heb gehad is duidelijk. En wat ik zo leuk vind, is dat de sfeer die mijn herinnering eraan kleurt steeds meer iets sprankelends en kleurigs krijgt. Terwijl het bij tijd en wijle best wel moeizaam en zwaar was. Naam en logo zijn dus uitstekend gekozen, Wilga! Bedankt!

S.v.G, projectmanager in de zorg

Wat heeft het mij opgeleverd: Uit een meer algemeen coachingsgesprek kwam een loopbaanvraagstuk naar voren. Wilga presenteerde een eenvoudig model waar we mee aan de slag zijn gegaan. Het hielp mij om op een vrij snelle en praktische manier tot de kern te komen. Zeker toen er van Wilga’s kant nog wat verdiepende vragen bij kwamen. Voor mij heeft het vooral opgeleverd dat ik nu een steeds scherper beeld heb van wat ik ‘echt’ zoek in mijn werk. Dat maakt dat ik keuzes die ik neem, neem op basis van mijn eigen enthousiasme of gebrek daaraan en niet op basis van behoeften of enthousiasme van anderen.

Hoe heb ik de coaching door jou ervaren: Mijn ervaring is dat je een prettige combinatie hebt van spiegelend en sturend. Met dat laatste bedoel ik vooral dat je niet alleen beschouwend en reflecterend bent, maar ook doelgericht blijft. Je luistert, maar vertelt ook, biedt denkmodellen aan, koppelt mijn vraag aan de context waarin ik werk. Je bent daarmee een actieve coach. Dat vind ik prettig.

Saar Foeken Clusterhoofd Dijken, Wegen en Water Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Ik heb Wilga leren kennen als een stevige coach die goed reflecteert. Wilga houdt een spiegel voor en onderbouwt haar reflectie met theorie en modellen. Zo wordt de feedback herkenbaar en herleidbaar, zodat je er ook echt iets mee kan. Ze is niet om de tuin te leiden met mooi praterij en prikt goed door op de essentie.
Wilga heeft mij goed in laten zien waar mijn kwaliteiten en kracht liggen. heeft mij enorm geholpen!

T. S. Directeur in de zorg

Wilga helpt mij keer op keer om in onze dynamische netwerkorgansiatie effectief te kunnen blijven handelen en in mijn energie te blijven. Ook om mijn persoonlijke drijfveren en competenties scherp in beeld te houden en keer op keer op de voor mij juiste wijze te verbinden aan de uitdagingen waarvoor ik als directeur sta. Dit houdt mij persoonlijk flexibel, gemotiveerd en inspirerend voor mijn omgeving. De frequentie van de gesprekken wisselt en zijn ook qua inhoud goed afgestemd op de complexiteit van de vraagstukken. Wilga weet mij hierin altijd weer te verrassen en mijn blik te doen verruimen.

J.C. Projectmanager

De coachgesprekken hebben mij het besef van mijn kunnen en weten gegeven; bovendien brachten ze veel meer rust in mijn manier van denken, analyseren, begrijpen en reageren in verschillende voorkomende situaties. Het van buiten af bekijken van een probleem plus het kanaliseren/richten/focussen van mijn energie op de juiste/beste manier voor het afhandelen van desbetreffende situatie was/is een absolute toppunt in mijn ontwikkeling.
Het vertrouwen van mijn direct leidinggevende op management en technisch gebieden is erg veel toegenomen nadat de eerste resultaten van de coachgesprekken zichtbaar werden. Namens en in plaats van de directieleden was ik ingezet als mediator voor de conflicthantering met een van onze moeilijkste klanten, met heel goede resultaten.

P.S. Financieel Manager

De coaching heeft mij opgeleverd dat ik stap voor stap heb leren inzien dat ik ben wie ik ben, wat mijn valkuilen zijn maar meer nog waar mijn krachten liggen. De adviezen, mogelijke oplossingen en kritische vragen van Wilga hebben mij wakker geschud en inzicht gegeven welke dingen ik zelf kan veranderen en welke dingen zijn zoals ze zijn. Dit alles heeft mij geholpen bij het besef dat ik kan blijven wie ik ben.

Bart van Eck, ondernemer

“Daar stond ik dan; terug uit het buitenland, bewust gekozen om zelfstandige te worden, bruisend van ambitie en ideeën, maar geen ervaring met het ondernemerschap. Ik kwam niet echt van de grond, gooide 12 stenen in 13 vijvers en ik was meer aan het werk dan aan het leven.
Wilga heeft daar duidelijk verandering in gebracht. Ze visualiseerde mijn probleem en gaf me handvatten en begeleiding bij het creëren van focus voor de korte en lange termijn. Dankzij Wilga’s scherpe en oprechte aanpak kan ik met trots zeggen dat ik zowel persoonlijk als professioneel ben gegroeid. Ik ben Wilga dan ook heel dankbaar en kan haar oprecht aan iedereen aanbevelen.”

John Driessen, expertiseleider Sweco

Is het volgende herkenbaar: je wilt zo graag persoonlijk en professioneel groeien, maar zelf kom je er even niet uit? Dit speelde voor mij in 2009. Wilga heeft mij coachend over dit dode punt heen geholpen. En hoe…..! Ik mag wel zeggen dat Wilga als coach een van de belangrijkste mijlpalen in mijn leven is geweest. Ik kan na deze periode van harte het volgende aanbevelen: neem, als je een sprong wilt maken in je leven, een coach. En mijn tip is: zoek contact met Wilga Janssen, zij maakt het verschil!

Els, uitgeverij

Beste Wilga, super bedankt voor je haarscherpe analyses, voor de wijze waarop je me aan het denken hebt gezet, me van zaken bewust hebt gemaakt en me hebt laten (in)zien welke acties ik moet ondernemen voor betere relaties en een passende plek in de organisatie.

4. Re-integratiecoaching: hoe hebben mensen mijn aanpak ervaren?

D. ten T.

Hoi Wilga, een positief bericht van mij.

Het gaat goed. Het werken als onderwijsassistent is leuk en leerzaam. Ik zit op mijn plaats, het voelt als een juiste keuze. Vandaag te horen gekregen dat de stichting mij wil hebben voor het zij-instroomtraject. Blij🙂. Volgende week een intake gesprek bij hogeschool, spannend.

Ik denk vaker aan mezelf en ben blijven hardlopen en hockeyen. Soms zijn er nog wel dagen dat ik denk, dit moet ik toch anders doen. Ik hou mijn regelmaat en denk terug aan wat jij mij hebt geleerd. Dit is ook jou verdienste, op naar de volgende stap, de mensen van het zij-instroomtraject overtuigen dat ik daar thuis hoor. Groetjes.

In de rapportages voor het UWV staat de vraag: 'Hoe heeft de klant de door u ingezette re-integratieactiviteiten ervaren?' Hieronder enkele antwoorden van re-integratie klanten.

Persoon 1: Zeer positief, goede en snelle terugkoppeling op vragen, goede adviezen en begeleiding gekregen mbt mijn mogelijkheden in de arbeidsmarkt in mijn huidige conditie en voor de toekomst.

Persoon 2: De begeleiding van het afgelopen half jaar heb ik als erg prettig en effectief ervaren. Na mijn traject bij de psycholoog was daar Wilga, ik viel gelukkig niet in een gat maar werd bij de hand genomen om door te gaan, precies wat ik op dat moment nodig had. Ze gaf mij de juiste inzichten en samen met goede oefeningen heb ik weer vertrouwen gekregen in mezelf en een manier gevonden hoe ik mijn kwaliteiten en talenten kan gebruiken. Ik ben nu een goede weg ingeslagen naar werk, maar ik ben er nog niet.

Persoon 3: Ingrid heeft het niet zonder Wilga kunnen redden en ben erg blij met al haar hulp zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Haar adviezen altijd goed opgevolgd en heb daar veel van geleerd.

5. Wij houden ons aan de NOBCO ethische gedragscode. Daarin staat onder andere:

 • de coachee uiteindelijk zelf het beste weet wat goed voor hem is en zowel in zijn privé – als in zijn professioneel bestaan zelf, op basis van eigen afwegingen, kan beslissen wat hij wél of niet wil; dientengevolge is de coachee ook zelf verantwoordelijk voor de keuzen die hij maakt, en is hij in persoon aanspreekbaar op zijn gedrag
 • de coachee en de coach volkomen gelijkwaardig zijn, in die zin dat beiden unieke en complete mensen zijn, vol mogelijkheden
 • tijdens coaching de doelen, middelen en keuzen van de coachee prioriteit hebben boven die van de coach
 • dat alle gegevens strikt vertrouwelijk worden behandeld.