Als loopbaancoach voor ervaren talenten, ben ik altijd op zoek naar werkgevers met interesse in ervaren professionals. Ik vraag via LinkedIn steeds aan mijn netwerk welke vacatures voor 50+, 55+, 60+ werkzoekenden en baanwisselaars ze hebben of kennen.
Het resultaat van deze vraag vind je steeds hieronder.
50 plus loopbaan coaching - coaching voor 50-plus professionals met vragen over hun loopbaan, persoonlijke effectiviteit of professionele ontwikkeling
27 januari 2022
Je bent op zoek naar een andere baan. Je hebt voor jezelf (misschien al samen met een loopbaancoach) op een rijtje gezet waar jouw kwaliteiten liggen en waar je nieuwe baan bij voorkeur aan moet voldoen. Je hebt je basis cv op orde gemaakt. Je weet waar je kracht ligt en hebt daar concrete (STARR) voorbeelden bij. En je weet wat voor banen, functies, rollen bij jou, jouw ervaringen, jouw interesses en jouw talenten passen.
Er zijn enorm veel vacatures op dit moment, dus wil je natuurlijk je kans grijpen nu de arbeidsmarkt zo goed is.
Waar kun je nu op zoek naar vacatures of baankansen?
1.
Je eigen netwerk. Vertel aan zoveel mogelijk mensen dat je in bent voor een andere job. Geef ook zo concreet mogelijk aan waar je naar op zoek bent. Daarmee maak je het je familie en vrienden gemakkelijker om mee te zoeken. Bedenk: de meeste mensen helpen een ander graag; het geeft je immers een goed gevoel om een ander te kunnen helpen.
En: veel vacatures, vooral in het MKB, worden via via ingevuld en verschijnen dus nooit online, in een krant of vakblad! Een reden te meer om te laten weten aan de mensen die je daarin vertrouwt, dat je open staat voor een nieuwe baan.
2.
Social media. Steeds meer bedrijven gebruiken LinkedIn, twitter, facebook, Instagram om hun vacatures te melden. Zorg allereerst dat je eigen profielen op LinkedIn, Facebook, Instagram of Twitter sollicitatie waardig zijn!!!
Bedenk dat er steeds meer geautomatiseerd gezocht wordt. Dat betekent dat je in jouw profiel de verschillende titels van jouw functie terug moet kunnen vinden. Als voorbeeld: je bent verkoper, sales, accountmanager, vertegenwoordiger, binnendienst medewerker, buitendienst medewerker enzovoorts.
Ga daarna de bedrijven (en/of mensen die er werken) die interessant voor je zijn volgen. Kijk goed welke platforms de beroepsgroep of de branche waarin jij graag wil werken, gebruikt. En focus je daarop.
LinkedIn is een veel gebruikt platform, vooral in Nederland. Het platform heeft ook eigen groepen waar vacatures in gedeeld worden. Dit is een van die groepen.En dit is een van de andere groepen.
Er worden ook online banenmarkten georganiseerd (en misschien na Corona, ook wel weer live). De 'Online Banenmarkt Midden-Brabant' is er daar een van. Er worden naast de banenmarkt momenten ook op andere momenten vacatures geplaatst.
'Werken bij' pagina's
Grote bedrijven hebben vaak ook een 'werken bij' pagina, die je kunt volgen.
3.
Er zijn een paar uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in vacatures voor 50-plus professionals. Rvaring is er een van. Ervaren jaren is een ander bureau dat al vele jaren actief is voor 50+ professionals. En ook 50 plus works probeert 50+ ers aan nieuw werk te helpen. De afgelopen jaren waren de vacatures voor 50-plussers, in mijn ogen, niet altijd even interessant. Veel korte en kleine klussen. Mogelijk verandert dat, nu de arbeidsmarkt veel krapper wordt.
PS
Sinds kort is er een nieuwe aanbieder op de arbeidsmarkt voor 50+ werkzoekenden. Doordoeners heten ze. Ik ben benieuwd of het hen lukt voldoende en interessante vacatures voor 50-plus werkzoekenden te verzamelen. Hier vind je de link naar hun website.
4.
Aan het UWV is de website werk.nl gekoppeld. Op deze site kun je ook je eigen cv plaatsen. Al heeft werk.nl bij recruiters niet zo'n goede naam, het MKB gebruikt dit platform wel om te zoeken naar mensen. Werk.nl verzamelt (geautomatiseerd) ook vacatures die mogelijk interessant zijn.
5.
Natuurlijk heb je ook de algemene vacature websites. Indeed.nl en de nationale vacaturebank zijn veel gebruikte platforms. Maar er zijn ook veel platforms die zich op een specifieke vakgroep richten. Zo heb je bijvoorbeeld meesterbaan.nl voor vacatures in het onderwijs. Maandag is een van de bureaus die zich vooral richt op vacatures bij de overheid. Veel van deze platforms hebben ook pagina's met sollicicatie tips. En je kunt er je eigen cv plaatsen zodat je door werkgevers gevonden kunt worden.
6.
Er komen dagelijk platforms en andere mogelijkheden bij. Blijf dus actief zoeken naar nieuwe mogelijkheden.
Zoek je een ervaren loopbaancoach die je helpt een aantrekkelijk cv of profiel te maken. Die met jou op een rij zet waar jouw kwaliteiten en interesses liggen? Neem dan contact op met mij.
22 september 2020
Eind augustus is Google begonnen met zijn platform voor banen: google for jobs. Op deze Google toepassing zie je o.a. banen van de Nationale Vacaturebank, Randstad, Tempo-Team, Monsterboard en de Rijksoverheid.
Als je daar gebruik van wilt maken, type je boven in de Google zoekbalk, de functie waar je naar op zoek bent. Dan verschijnen er eerst een aantal advertenties en daarna zie je dit:
Als je op de tekst 'nog 100+ vacatures' klikt, verschijnt het Google for Jobs platform. Daar kun je net zoals bij Indeed (het grootste andere platform in Nederland) allerlei specificaties aanbrengen zodat je alleen die vacatures ziet die voor jou echt interessant zijn. Je kunt er ook een job alert instellen.
Als je een baan interessant genoeg vind, kun je door te klikken naar het platform komen waar de vacature oorspronkelijk vandaan komt. Daar kun je ook solliciteren.
Zoek je tips en handvatten voor het maken van een goed cv of een sprekend LinkedIn profiel?
Lees dan hier verder.
Of neem contact op met mij.
5 mei 2020
Olympia uitzendbureau gaat duizend werkzoekenden een gratis training aanbieden voor een beroep waar juist nu veel vraag is. De uitzender, die tweeduizend flexcontracten moest beëindigen als gevolg van de coronacrisis, wil mensen zo weer aan een baan helpen. Het gaat om trainingen voor de functie van logistiek medewerker, orderpicker, magazijnmedewerker en klantenservicemedewerker: beroepen waar veel vraag naar is en waar je naar verwachting ook langere periode aan het werk kunnen blijven.
Nieuwsgierig als ik ben, heb ik me op de site meteen aangemeld. Ik zal op deze plek laten weten hoe het verder gaat.
28 mei
Ik heb me nu 2x aangemeld en nog niets gehoord....
24 april 2020
5 juni 2020 - uit BNdeStem
Toch zijn er volgens het UWV ook sectoren waar de coronacrisis nauwelijks vat op heeft, zoals onderwijs, bouwnijverheid, chemische industrie en het goederenvervoer.
Daarnaast zijn er sectoren waar juist groei wordt verwacht als gevolg van de crisis. Dat geldt voor de gezondheids- en welzijnszorg, maar ook voor het openbaar bestuur en post- en koeriersbedrijven. Ongeveer 20 procent van de werkenden in deze regio verdient z'n geld in een van deze sectoren.
5 februari 2020
Gisteravond heb ik met veel genoegen de film 'The Intern'gekeken. In deze film speelt Robert de Niro een 70 jarige man die zich een slag in de rondte verveeld. Hij vult zijn dagen met alle mogelijke activiteiten maar in vergelijking met zijn werk zijn ze saai.
En kan komt hij een uitnodiging tegen - specifiek gericht op senioren - om als stagiaire te gaan werken bij een snel groeiend internet kledingbedrijf. Hij moet een sollicitatievideo maken (!) en vervolgens gesprekken voeren met 30 minners waarin ze allerlei vragen stellen die op hun leeftijd nog belangrijk zijn maar als je 70 bent, minder tellen. Vragen als: wat voor loopbaanplannen heb je?.
Stapje voor stapje wennen het bedrijf en hij aan elkaar. Natuurlijk ontstaan er allerlei verwikkelingen en zijsporen (het blijft per slot een film) die voor ons onderwerp 'goede banen voor 50+' minder relevant zijn.
Het meest interessant vind ik:
zijn oprechte onderzoekende aanpak
zijn bereidheid om nieuwe dingen te leren
zijn bereidheid om taken te doen die voor handen zijn en nodig zijn voor het bedrijf.
Wat me ook opviel is hoe mooi jong en oud, man en vrouw samenwerken. En gebruik maken van elkaars talenten, opleiding en ervaring.
Wat mij betreft een aanrader. Al is het maar om de gedachte 'het kan wel' te voeden.
19 december 2019
Waaraan?
Nou, aan het stereotype van de Boomer.
Tenminste, aan het stereotype zoals in de Volkskrant beschreven:
Poeh zeg. Een score van 0 punten. Behalve dan dat ik wel in die leeftijdsgroep val. Maar goed, uit de krant begrijp is dat Boomer ook meer bedoeld is als stereotypering/scheldwoord voor mensen met een achterhaald, conservatief gedachtegoed. Ok, Boomer = klets maar lekker door ouwe… Ik luister toch niet.
Echt fijn, dit nieuw woord van het jaar. Ook fijn voor al die 50+ werknemers. En die 50+ werkzoekenden. Wat zegt het over onze samenleving dat we met z’n allen kiezen voor een dergelijke negatieve stereotypering van een hele leeftijdsgroep?
Zullen we allemaal het onderstaande als goed voornemen voor 2020 nemen? En daar nu vast mee beginnen.
We stoppen:
We weten allemaal al lang dat al dat negatieve gedoe over en naar elkaar, het samenwerken en samenleven alleen maar ingewikkelder en ongezelliger maakt.
Doe je mee?
Maken we er een mooi 2020 van!
10 juni 2020
Ken/heb je vacatures voor 50 plus, 55 plus, 60 plus enthousiaste werkzoekenden? Als loopbaancoach voor zeer ervaren talenten, ben ik altijd op zoek naar werkgevers met interesse in ervaren professionals. Werkzoekenden en baanwisselaars kunnen putten uit de lijst van potentiele werkgevers hieronder.
Bartiméus is altijd op zoek naar mensgerichte, deskundige, ondernemende en vernieuwende mensen! Zie de vacatures op onze website.
In het onderwijs zijn vacatures voor zij-instromers. Lucienne Stavenuiter (hoofd P&O bij een scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs in Hilversum) reageerde: wij én onze collega's staan open voor ervaren collega's. Mag gaan om ervaren en bevoegde docenten; docenten die een trapje lager moeten of willen en als onderwijsassistent in het VMBO willen werken, of ervaren mensen uit het bedrijfsleven op minimaal HBO-niveau die in 2 jaar hun lesbevoegdheid als tweedegraads docent willen halen.
Ik doe mijn best deze lijst actueel en interessant te houden. Als je als werkzoekende en/of baanwisselaar merkt dat een van bovenstaande werkgevers geen interesse meer heeft in ervaren senior talenten, dan hoor ik het graag. Want daarmee kan ik de lijst weer updaten. Dat geldt natuurlijk ook voor werkaanbieders...